İçeriğe geç

Azerbaycan’da insanlık suçu!

Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Berde şehir merkezine düzenlediği misket bombalı saldırıda 21 sivil yaşamını yitirdi, 70’e yakın kişi yaralandı.

Berde şehir merkezinden

Ermenistan’ın, sivil yerleşim yerlerine saldırısıyla başlayan çatışmalar bir ayı geride bıraktı. Saldırıların ardından kendisini savunmaya geçen Azerbaycan ordusu, Ermeni askerlerini püskürtmeyi başardı.

Ermenistan bir kez daha ateşkesi bozdu!

Azerbaycan’ın sahadaki üstün başarısı Erivan yönetimine 3 kez ateşkes kararı aldırırdı fakat bu 3 ateşkes de Ermenistan tarafından bozuldu.

Savaşın yetim ve öksüzleri bizlere emanet

Nilay bebek yalnızca 2 yaşında. 2 hafta önce yine Ermenistan’ın sivilleri hedef aldığı Azerbaycan’daki Gence şehrine atılan füze sonucu annesini ve babasını kaybetmişti. Yaklaşık 20 gündür göremediği annesinin ve babasının nerede olduğunu soruyor.

“Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç (şirk) işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar.”

Tirmizî

Savaşta kentlere, okullara, evlere daha rafine bir deyişle sivillere saldırmak bir insanlık suçudur.

Cephede Mehmetçik karşısında uğradığı bozgunun intikamını savaş sahasının dışındaki sivillerden, evlerden ve kentlerden alan Ermenistan’ın işlediği insanlık suçunu görmezlikten gelerek Ermenistan’a destekte bulunan devletler de en az onlar kadar suçludur.

Keskin dişli kaplana acımak, zavallı koyuna haksızlıktır…

Hz. Mevlana

Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır

Hz. Muhammed

Vücudundaki bütün eğrilikleri düzeltip doğru ol. Doğru bildiğin yolda , haksızlığa boyun eğme. Dürüst olmayan kişilerle yapılan dostluk, aklı karıştırır, insanı yanlışa sevk eder.

Hz. Mevlana

Hilelerle, tedbirlerle çalınmış olan malın vebali adalet günü çalan adamın boynunda kalır

Hz. Mevlana

Kendi kafasında sürekli haklı olduğunu düşünen insana açıklama yapmaya çalışmayın. Hep kusur bulmaya meyilli olan için değişmeyin. Bazı şeyler yoluna girsin diye kendinizi heba etmeyin. Olacağı varsa ve o insan sizin için hayırlıysa eninde veya sonunda kesişir hayatlarınız.

Hz. Mevlana
Ürünlerimizi İncelediniz Mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir